Американські вчені створили камеру без лінз.

Вчені з Каліфорнійського технологічного інституту продемонстрували камеру на конференції CLEO 2017. Дослідники відзначили, що за час існування камер незмінними завжди залишалися тільки лінзи. Через них камери не могли бути плоскими. Крім того, вони багато важили.

Тому вчені почали працювати над сенсорами, яким не знадобитися об'єктив. Принцип роботи нової камери обернений тому, як влаштована фазированная антенна решітка. Тепер камера не знімає показник одночасно з кожного пікселя. Вчені додали затримку, яка збільшувалася від пікселя до пікселя.

Вчені створили камери з різною кількістю пікслей: 4 на 4 і 8 на 8. Дослідники відзначили, що такої кількості пікселів недостатньо. Тому потрібно збільшити їх кількість. За розрахунками вчених, на ринок така камера може вийти через п'ять-шість років.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що японська корпорація Sony працює над створенням камери для професійної зйомки, яка стане революцією в кінематографі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще