На конференції TEDGlobal у Танзанії нігерієць Оші Агабі представив електронний девайс, який замість кремнію працює за допомогою нейронів мозку мишей.

Він стверджує, що пристрій зможе розпізнавати вибухові речовини за запахом, повідомляє ВВС. Девайс Koniku Kore - це амальгама живих нейронів та кремнію з датчиками, які можуть виявляти та розпізнавати запахи.

"Нейрони можна запрограмувати на виконання різних функцій. У даному випадку вони забезпечують роботу рецепторів, які можуть розпізнавати вибухові речовини", - розповідає пан Агабі.

Оші Агабі заснував свій стартап близько року. Йому вдалося отримати мільйон доларів на його фінансування. Він стверджує, що вже отримав прибуток на суму в 10 млн доларів зі співпраці у галузі безпеки.

Пан Агабі впевнений, що у майбутньому подібні девайси зможуть стати частиною системи безпеки в аеропортах. Відтак черги на контролі зникнуть.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Комп'ютерний пристрій також можна буде застосовувати для розпізнавання хвороб. Девайс відстежуватиме ознаки захворювання у молекулах повітря.

Як повідомляв портал "Знай.ua", штучний інтелект навчили аналізувати дії на відео.