Сто років тому фантасти з різних країн написали відразу декілька книг, крізь сюжет яких червоною ниткою проходила загальна ідея пересадки голів. Тепер пересадка голови перетворилася в медичний факт. Перша така операція була здійснена знаменитим італійським хірургом Серджіо Канаверо. Як повідомляють російські ЗМІ, відповідну заяву було зроблено хірургом на прес-конференції в Австрії, а сама операція проходила в Китаї.

За словами хірурга, команда з Медичного університету Харбіна (Китай) "здійснила першу трансплантацію голови", і операція на живій людині "невідворотна". Операція, за словами Канаверо, була проведена його китайським колегою Рен Сяопіна, який два роки тому нібито провів перший експеримент з трансплантації голови мавпи. "Перша трансплантація голови на людський труп проведена. Повне пересадження від донора з мертвим мозком буде наступним кроком", — заявив Канаверо.

Професор Канаверо став знаменитий в 2015 році, коли заявив про намір провести першу трансплантацію голови. Тоді було оголошено, що першим пацієнтом може стати російський програміст Валерій Спиридонов. Слід зауважити, що подібний експеримент здійснювали нещодавно ізраїльські хірурги, правда до тіла пришивалася його "рідна" голова.

Раныше портал "Знай.ua" повідомляв про всесвітній день серця

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще