До "перевороту" в окупованому Луганську нібито причетні "українські агенти". Вони намагалися повернути в Україну підконтрольні бойовикам "ЛНР" території.

Про це повідомив один з ідеологів "республіки", колишній "спікер парламенту ЛНР" Олексій Карякін в інтерв'ю російським ЗМІ. Він назвав заяву "відстороненого глави МВС" Ігоря Корнета "найкращим описом подій".

В "органи влади ЛНР", за його словами, нібито проникли українські агенти: глава "адміністрації керівника" ЛНР "Ірина Тейцман, директор ДТРК" ЛНР "Анастасія Шуркаева, а також начальник" служби урядової безпеки МВС "ЛНР" Євген Селіверстов.

"Та ж Тейцман - вона була при Партії регіонів і підтримувала Україну. Так як її порекомендували, вона зайняла цю посаду. Користуючись цим, вона втерлася в довіру і почала просувати ті завдання, які були перед нею поставлені", - висловив свою думку Карякін.

Він додав, що Тейцман планувала здійснити переворот всередині "республіки", щоб повернути захоплені території "ЛНР" Україні.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Карякін впевнений, що ватажок терористів Ігор Плотницкий не причетний до спроби "перевороту", а за цим стояли впроваджені люди," які тепер зазнали арештів і викриттів ".

Плотницкий, за його словами, потрапив під їх вплив і "був одурманений певними моментами". Карякін сказав, що ватажкові бойовиків подавали неправдиву інформацію.

Бунт в "ЛНР": Плотницького звинувачують у фальсифікації "держперевороту"

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко заявляє, що до протистояння в окупованому Луганську між ватажками бойовиків "ЛНР" Ігорем Плотницьким і Ігорем Корнетом, залучені російське ФСБ і бойовики ватажка "ДНР" Олександра Захарченко .