2,66 бали з п'яти – так оцінили інвестори рівень привабливості України в другому кварталі 2015 року.

Такі результати опитування, проведеного Європейською бізнес-асоціацією серед керівників своїх членських компаній, які є ключовими компаніями всіх секторів ринку, пише у статті на "Дзеркалі тижня" економічний оглядач Юлія Самаєва, повідомляє Економічна правда.

Основні питання: що вони думають про стан інвестиційного клімату, чи змінюється він, які тенденції переважають, які проблеми є ключовими для інвесторів.

Варто відзначити, три бали - це нейтральний рівень, а все, що нижче, є від'ємним значенням. Україна не може вийти з негативної зони інвестклімату з 2010 року, йдеться в повідомленні. Позитивних оцінок - чотири й п'ять - інвестори не поставили жодного разу за всю історію вимірювання індексу з 2008 року.

Читайте також: "Нам краще оголосити дефолт, а замість погашення боргів купити зброю"

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Попри впевнений перебіг дерегуляції, 81% опитаних бізнесменів незадоволені станом інвестиційного клімату України. 49% з них не бачить жодних позитивних змін і скаржиться на повільне впровадження реформ, корупцію, податкову і фіскальну регуляцію та тиск із боку відповідних органів, йдеться в матеріалі.