Проект з безкоштовним автобусом з міста Бровари до Києва припинений.

Як пише ICTV, виконавши три рейси, автобус більше не вийшов на маршрут. У Facebook автори ініціативи відзначили, що вранці 12 березня автобус зробив три кола по заявленому маршруту. В експерименті взяли участь 97 пасажирів. Передбачалося, що перевезення буде оплачуватися за принципом краудфандінга. За цей час пасажири пожертвували 620 гривень. Крім того, 10 470 грн проекту перерахували зацікавилися жителі міста. У сумі вийшло 11 090 грн. Цих коштів вистачило б ще на два дні курсування автобуса. Однак після трьох рейсів КП «Київпастранс», у якого орендували транспорт, відмовився випускати автобуси на маршрут.

Незважаючи на невдачу автори проекту не хочуть згортати проект. "Наш соціальний експеримент триватиме до тих пір, поки суспільство буде підтримувати його, і не тільки фінансово. Ми продовжуємо проект "Громадський автобус" і сподіваємося на підтримку або хоча б відсутність протидії з боку регуляторів ринку і влади", - йдеться в заяві.

Передбачалося, що автобус, розрахований на 100 місць, буде курсувати з Києва до Броварів і назад з 6.00 до 9.00 та з 17.00 до 20.00.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Блогер Філіп Духлій по-своєму пояснив скасування рейсу. За його словами, діюча постанова допускає нерегулярні пасажирські перевезення, але один перевізник (або один транспортний засіб по одному маршруту або між одними і тими ж населеними пунктами) може виконувати такі перевезення не частіше, ніж два рази на тиждень. Якщо проект виходить за ці рамки, то мова йде про регулярних пасажирських перевезеннях, для яких закон встановлює особливі правила. У разі оформлення як регулярні спеціальні перевезення, то нормативна база вимагає від організатора перевезення не випадкових осіб, а організовані групи людей і застрахувати пасажирів.

Маршрутки в Києві

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Департамент транспортної інфраструктури КМДА розірвав договір з обслуговуючою маршрут №416 компанією Надія-2000. Компанія не закупила нові автобуси. "Співробітники Комунальної служби перевезень зафіксували факт порушення перевізником умов договору про організацію перевезень пасажирів. А саме невиконання інвестиційних зобов'язань 3.1. І п.п.3.1.1.1 визначених змістом договору, щодо невиконання інвестиційних зобов'язань з придбання нових автобусів", - сказано в повідомленні.