На вимогу Генпрокуратури РФ Роскомнагляд заблокував сторінку українського дитячого патріотичного табору "Азовець" в соціальній мережі ВКонтакте.

Прокуратура побачила в діяльності спільноти "пропаганду заборонених екстремістських організацій", передає internetua.

"Матеріали спільноти спонукали неповнолітніх ставати їхніми послідовниками, а також стимулювали насильство, обгрунтовували і виправдовували його допустимість", - заявили в Роскомнагляді.

На сьогодні сторінка групи дитячого табору, афілійованого із добровольчим полком "Азов" Нацгвардії України, не доступна на території Росії.

Читайте також: У Жулянах затримали російського письменника Віктора Шендеровича

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше російський дитячий омбудсмен Павло Астахов направив звернення до Слідчого комітету Росії та Комітету з прав дитини ООН з проханням перевірити діяльність спільноти на екстремізм.

"Азов" був сформований в Маріуполі в травні 2014 року. Він входить до складу Національної гвардії України. Спочатку він був батальйоном, проте у вересні минулого року його склад розширили до полку.

Російські ЗМІ регулярно звинувачують бійців "Азова" в прихильності до вкрай правих поглядів.