У китайському місті Харбін розпочався щорічний Міжнародний фестиваль скульптур з криги та снігу. Фестиваль відбувається вже 31-й раз поспіль. І зараз він є одним з найбільших серед подібних льодових заходів у всьому світі, поряд з відомими фестивалями у японському Саппоро, Норвегії та канадському Квебеку.

Про це повідомляє ВВС.

Снігове місто у Харбіні називається Ice Сіty. Тут завжди дуже холодні зими, але саме це є необхідніми умовами для проведення фестивалю льоду та снігу. Харбін вважається зимовою столицею Китаю. Взимку тут температура падає до мінус 30.

На майданчику вже з'явилися численні льодові замки та фортеці, а увечері тут розгортається захопливе світлове шоу. Серед експонатів впізнається московський Храм Василя Блаженного, індійський храм в Агрі, голландський вітряк. На виготовлення скульптур пішло понад 300 тисяч кубометрів льоду.

Усі споруди з криги підсвічують різнокольоровим світлом, що перетворює їх на казкові декорації.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Читайте також: Топ-10 найяскравіших зимових фестивалів (фото)

Відвідувачі крижаного містечка можуть не лише роздивлятися представлені експонати, але й заходити всередину і навіть кататися з 240-метрових льодових гірок, які стоять біля деяких фортець.

Фестиваль у Харбіні проходить з 5 січня по 28 лютого.