У Харкові від пам'ятника Леніну залишилися одні черевики. Активісти і місцеві жителі ще після подій на Майдані підняли питання про знесення пам'ятного знака вождю соціалістичної революції. Тоді запросили головного архітектора Рабиновича, який зробив підрахунок, за скільки грошей зможуть прибрати Леніна з головної площі міста. Виявилося, що для цього буде потрібно 100 тисяч гривень.

"Тоді громадськості озвучили суму і що це зроблять за три дні. Фінансувати повинен був тоді ще просто бізнесмен, а через деякий час губернатор Ігор Балута", - розповів на сторінці Facebook Володимир Чистилин.

Тоді пам'ятник не знесли за підтримки влади. Активісти не могли дочекатися виділення коштів і знесли самі пам'ятник 28 вересня 2014 року. Тоді мер міста Геннадій Кернес пообіцяв відновити пам'ятник, але програв позов в суді. Відомо, що харківський пам'ятник Леніну загальною висотою 20,2 м вважався найбільшим в Україні. При цьому висота самої статуї становила 8,5 м.

Вчора на засіданні міської ради прийняли рішення знести залишки пам'ятника у вигляді туфель Леніна. На це виділять 1,7 мільйона гривень. Головним архітектором досі є Рабинович. Активісти заявили, що таким чином Кернес нажився навіть на Леніна.

Читайте також: Захисників Леніна закидали яйцями і димовими шашками

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, що монумент Леніна знесли вчора в селищі Липці Харківської області.