Міжнародна група астрономів спостерігала за процесом злиття двох нейтронних зірок, коли помітила дещо аномальне. Через те, що загадкові об'єкти рухаються просто нереально швидко, визначити їх походження не представляється можливим.

Як повідомляє EurekAlert, зіткнення і злиття двох зірок вчені зафіксували у 2017 році, а подію назвали GW170817. За деякий час спостерігачі помітили загадкове дещо, а ще трохи згодом зрозуміли, що це саме загадкове дещо рухається у декілька разів швидше за світло.

Струмінь частинок, яку викидує під час злиття зірок, називається джет. На Землі радіоінтерферометр Very Long Baseline Array фіксує рух джета, швидкість якого перевищує швидкість світла у чотири рази. При цьому струмінь дуже вузький і він відхиляється тільки на 20 градусів від лінії, що з'єднує нейтронні зірки й Землю.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Дослідники в свою чергу запевняють, що у Всесвіті досі жодного разу не вдалося виявити об'єкт, який міг би рухатися зі швидкістю світла. Відкинувши варіант, що аномалія і є тим самим першим випадком, астрономи вважають її ілюзією.

Раніше повідомлялося, що на території штату Айова стався дуже рідкісний випадок, коли відразу кілька НЛО з'явилися на очах наляканих очевидців. Американці зі штату Айова були шоковані, коли під час сильної грози масово почали з'являтися яскраві НЛО, які заряджалися від масивної чорної хмари.

Нагадаємо, жителі різних латвійських міст і сіл стали масово ділитися фотографіями аномалії. Мова йде про дивні кільця, які утворилися на небосхилі.

Як повідомляв Знай.uа, днями повз МКС пролетів на величезній швидкості якийсь НЛО. Імовірно, це був корабель прибульців. Інцидент вдалося зафіксувати на відео.

Також Знай.uа писав, мексиканські уфологи стверджують, що прибульці могли перебратися жити в гори, про що свідчать останні кадри НЛО недалеко від вершини Мехіко.