В реальності доглядати за собою, щоб завжди бути бадьорою і свіжою, можна і не виділяючи купу часу і фінансів. Наш спосіб життя відіграє більшу роль у тому, який у нас зовнішній вигляд, ніж дорогі спа-комплекси послуг та косметика.

Якщо вам цікаво, як зберегти свою красу після 40 років, ми охоче поділимося з вами секретами молодості.

Спорт

Вам зовсім не обов'язково кілька годин в день витрачати в спортивному залі на складні тренування і великі навантаження. Для того, щоб тіло було пружним і підтягнутим цілком вистачить зарядки вранці тривалістю 30 хвилин або ж спортивної перерви в середині дня. До того ж, необхідно якомога більше ходити. Організовуйте собі прогулянки з друзями на свіжому повітрі і не шкодуйте про витрачений час, так як це все принесе безсумнівну користь вашому здоров'ю.

Правильне харчування

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ми – це те, що ми їмо! Якщо ви скажете «ні» шкідливій їжі, то не тільки відчуєте себе краще, але і станете набагато красивішими. Постарайтеся обмежити споживання цукру і солі. А краще відмовтеся від них зовсім. Цукор не дає колагену вироблятися, але ж він тонізує шкіру. А з-за надлишку солі з організму не виводиться вода. Їжте якомога більше фруктів, овочів і ягід.

Сон

Повноцінний і здоровий сон допоможе вам виглядати свіжо. Перейдіть на сон не менше 8 годин, щоб організм повністю «підзарядився». До того ж, правильно будуйте свій режим дня: вставайте рано і лягайте в ліжко не пізніше 12 години ночі.

Захист від сонячних променів

Після 40 років потрібно особливу увагу приділяти своїй шкірі. Нехай у вас завжди буде під рукою крем із захистом SPF. Він допоможе зберегти вашу молодість. Клітини вашої шкіри будуть повільніше старіти, якщо обмежити пряме попадання променів на епітелій.

Шия

Коли ви займаєтеся зволоженням і скрабуванням лиця, приділіть увагу і шиї. Це одна з найбільш чутливих і схильних до старіння частин тіла.

Існує прекрасна маска, яка допоможе прибрати зморшки в області декольте і шиї:

Маска зі спілим бананом

Банан з водою або рожевим маслом забезпечує величезну лікувальну дію на шкіру, тому що банан містить калій, вітамін В6, обидва компоненти надають позитивний вплив на шкіру, так як вони припиняють старіння і утворення вільних радикалів.
Потовчить стиглий банан (саме стиглий) і додайте столову ложку рожевої води або масла шипшини. Суміш повинна вийти однорідною. Нанесіть засіб на шию і декольте. Посидьте півгодини, потім змийте чистою водою.
Маску варто наносити 3 рази на тиждень, щоб був помітний результат.

Раніше Наталя Могилевська розповіла, якою вона буде в 80 років.

Нагадаємо, раніше «Знай.UA» повідомляв про 7 страшних фактів з минулого, що стосуються косметики.

«Знай.UA» розповів про 5 продуктів, які допоможуть вам подолати старіння.