Автоматичні сушарки для рук можуть бути розповсюджувачами небезпечних для людського здоров'я бактерій. Такий висновок зробила міжнародна команда вчених.

Дослідники вивчили поширення патогенних мікроорганізмів в туалетах лікарень у Франції, Італії та Британії. Експерти відстежували рівні бактеріального забруднення протягом 12 тижнів в приміщеннях, де перебували або сушарки, або диспенсери для кріплення паперових рушників.


Проби брали з повітря, з підлоги і інших поверхонь в туалеті. Після цього була зроблена оцінка виявлення таких штамів, як золотистий стафілокок, ентерококи та ентеробактерії, в тому числі, кишкова паличка.


Як стало відомо, користування сушарками стає причиною поширення величезної кількості бактерій, у тому числі тих, що мають множинну стійкість до медикаментів і складніше піддаються лікуванню. Як відзначили дослідники, дані пристрої сприяють появі аерозолів, здуваючи мікроби з погано вимитих рук. Бактерії розлітаються по всій площі приміщення і можуть стати причиною зараження людей зі слабким імунітетом, викликавши важковиліковну інфекцію.


Вчені радять використовувати для сушіння рук паперові рушники, так як вони разом з водою поглинають мікроби, які залишилися на руках.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще


Раніше стали відомі види бактерій, які здатні спровокувати онкологію та інші страшні захворювання. Особливо слід побоюватися даних мікроорганізмів людям з ослабленим імунітетом. Найбільш небезпечними виявилися три штами бактерій стафілокока.


Нагадаємо, що «Знай.UA» писав про те, що вчені навчили бактерії малювати портрети. Міні-шедеври, такі, як репродукція Мони Лізи Да Вінчі, портрети Ньютона та інших відомих історичних особистостей, вдалося скласти з кишкової палички.


«Знай.UA» розповідав про те, що під час уроку фізкультури на Волині померла школярка. Стали відомі подробиці жахливої події.