Американські дослiдники винайшли новий препарат, який швидко вбиває вірус грипу без побічних ефектів для організму.

Результати недавнього дослідження представлені в журналі New England Journal of Medicine, повідомляє прес-служба UVAToday.

За твердженнями вчених, достатньо однієї дози нового препарату, щоб істотно скоротити тривалість гострого неускладненого грипу у дорослих та дітей старше 12 років.

Експерименти показали, що період прояву симптомів грипу серед людей, що приймали новий препарат, скоротився на 23-28 годин, а в деяких випадках навіть на дві доби.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Противірусний препарат отримав назву "балоксавир-марбоксил". На відміну від інших аналогів, нове ліки швидше виводить вірус з організму. Новий препарат ефективніше "озелтамивира", відомого багатьом під назвою "Таміфлю".

Препарат також пройшов успішні випробування проти резистентних форм вірусу грипу.

До кінця року дослідники сподіваються отримати дозвіл на випуск ліків в управлінні по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Поки що ж клінічні випробування нового противірусного засобу тривають. По передбачуваних прогнозами, інноваційне ліки від грипу може з'явитися на прилавках аптек вже в 2018 році.

Нагадаємо, австралійці розробили спеціальний тест , який покаже, хто потрапляє в групу ризику, і для кого грип представляє смертельну небезпеку.

Цей спосіб визначення наслідків грипу допоможе уникнути серйозних ускладнень в ході лікування, адже не можна сказати наперед, як буде протікати захворювання. Грип здатний вбити навіть здорової людини з міцним імунітетом.

Новий тест включає аналіз крові людини, результатів потрібно чекати кілька годин, точність яких становить 91%.

Тест допоможе контролювати ситуацію під час епідемій і різких спалахів грипу.

Як повідомляв портал "Знай.иа", у Японії почалися клінічні випробування нового засобу від невиліковної хвороби.

"Знай.иа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.