Офісна робота у великому колективі сприяє розлученню, з'ясували шведські соціологи. Дослідження про взаємозв'язок виду діяльності та сімейного життя опублікували в журналі Sciencemag.

Фахівці проаналізували дані про всі різностатеві сімейні пари у Данії, які вступили в шлюб з 1981 по 2002 рік. Зазначається, що ця країна була обрана невипадково: у Данії люди розлучаються частіше, ніж в інших скандинавських країнах. Крім того, датчанки частіше за інших роблять успішну кар'єру після народження дитини.

Наголошується, що за розглянутий соціологами період розпалися близько ста тисяч пар.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Найчастіше розлучалися подружжя, яким по роботі доводилося багато спілкуватися з представниками протилежної статі. Так, чоловіки, які працювали переважно у жіночому колективі, йшли з сім'ї на 15 відсотків частіше.

Щодо жінок фахівці прийшли до схожих висновків: жінки, що працюють в офісах розлучалися на десять відсотків частіше.

За даними дослідження, в зоні особливого ризику люди з вищою освітою, які працюють у сфері послуг.

Найбільш міцними визнали союзи бібліотекарів і фермерів.

Статистика розлучень в Україні наводить на думку, що, на жаль, ми перестали серйозно ставитися до найважливішого - сімейних цінностей. Але якщо ви не винні, що так сталося, змушені терпіти знущання, фізичне насильство, або інші проблеми, слід керуватися здоровим глуздом.

Отже, ви нарешті зважилися на дуже нелегкий, але необхідний крок. Шанували цивільне законодавство України, запаслися аргументами на свою користь і думаєте, що питання вирішиться швидко. Але краще перестрахуватися навіть в найдрібніших подробицях, так як нерідко ситуація обертається зовсім не на користь позивача, руйнує дощенту нервову систему, виснажує останні краплі життєвого оптимізму.

Нагадаємо, раніше ми публікували покрокову інструкцію, як пройти пекельний шлях розлучення в Україні.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Сергій Шнуров після розлучення зробив з собою що-то дивне.

Також портал Знай.uа писав, що крім аліментів одному з батьків, який проживає окремо від сім'ї з дитиною тепер доведеться брати участь нарівні з колишньою дружиною/чоловіком в оплаті додаткових витрат на дітей.