У Стокгольмі стартувала щорічний Нобелівський тиждень. Це одна з найпрестижніших нагород серед вчених, тому ніхто не може пройти повз цей захід. У цьому році сума премії складає дев'ять мільйонів крон - трохи більше одного мільйона доларів. Нагорода цілком собі приємна, враховуючи той факт, що про переможців дізнається весь світ.


Зовсім скоро оголосять лауреатів Нобелівської премії з фізики — однією з п'яти Нобелівських премій, створених з волі Альфреда Нобеля в 1895 році. Ось і перша трійка лауреатів з фізики.


На Нобелівку з фізики можуть обирати не більше трьох претендентів. Варто відзначити, що їх відбір — неймовірно довгий і складний процес, оскільки досягнення має бути “перевірено часом”. На сьогодні ця нагорода — найпрестижніша премія з фізики.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Тепер залишилося чекати переможця, який назавжди залишиться в історії людства і науки.

Нагадаємо, лауреатами Нобелівської премії з медицини 2018 року стали американець Джеймс Еллісон і японець Тасуку Хондзе. Нагороду присудили за відкриття лікування раку шляхом придушення негативною імунної регуляції. Цю методику називають революційною.

Нагадаємо, що у понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, може оштрафувати компанію Марка Цукерберга на суму близько $1,66 млрд.

Як повідомляв портал Знай.uа, галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу.

Також портал Знай.uа писав, що на жаль, деякі користувачі після покупки смартфона Samsung певної марки стають фанатами цього самого бренду і не бажають бачити у власних пристроях ніяких вад.