Представники HyperloopTT показали першу капсулу Hyperloop для перевезення пасажирів. Вона буде перевозити людей зі швидкістю 1000 кілометрів на годину. Про це пише CNN.

Капсулу представили у місті Пуерто де Санта Марія в Іспанії. Її там побудували на аерокосмічному підприємстві Airtificial, яке є партнером HyperloopTT.

Першу повномасштабну капсулу Hyperloop назвали Quintero One. Вона має довжину 32 метри і важить близько 5 тонн. Відстань від Лос-Анджелеса в Лас-Вегас Hyperloop долатиме за 20 хвилин.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Вже в наступному році в Україні з'явиться перша тестова ділянка супершвидкісного вакуумного поїзда Hyperloop, при цьому відкриття реальної експлуатаційної ділянки планується через 5 років. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ми сподівалися, що тестова ділянка з'явиться набагато раніше - в майбутньому році. Це наш внутрішній дедлайн. Щодо появи реальної ділянки, то 5 років - це реальний термін для створення коридору між Балтикою і Чорним морем", - повідомив Омелян.

Так, зі слів міністра відомо, що вартість кілометра такої дороги буде досягати 11 мільйонів доларів. Зазначимо, що приблизна вартість лінії Київ - Одеса складе близько 5,5 мільярдів доларів.

Також раніше ми повідомляли, що міністр зазначив, що Hyperloop є комерційно прибутковим проектом.

"Перша поїздка на Hyperloop у світі повинна відбутися в Абу-Дабі в 2020 році під час всесвітньої виставки. Оптимістичний сценарій для України - 2023-2025 роки. Наша ідея - поєднати Балтику і Чорне море. Бачимо величезний потенціал у цьому напрямі", - пояснює міністр.

Крім того, він розповів, що Hyperloop Transportation Technologies, з якою підписана угода, бачить окупність через 12 років.

Нагадаємо, Hyperloop розорить мільйони українців.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", нарешті були озвучені орієнтовні роки появи поїзда поїзда Hyperloop.

Також раніше портал "Знай.uа" писав, що міністр інфраструктури Володимир Омелян нещодавно зробив гучний анонс: у Дніпрі почнуть будувати тестовий майданчик для надшвидкої транспортної системи Hyperloop.