Чеські дослідники опублікували звіт, в якому говориться, що людям, які люблять суші, потрібно бути обережніше, оскільки вживання цієї страви може бути небезпечним для здоров'я. Мова йде про небезпечний вірус, який може міститися в сирій рибі, яку використовують для приготування суші. Про це повідомляє Healthy Style.

При цьому, збудник дифіллоботріозу, про який говорять вчені, зустрічається не тільки в лососях в Японії і на Камчатці, але і в рибах Тихого океану. Його назва Diphyllobothrium nihonkaiense і він небезпечний для людей тим, що є збудником диспепсичного розладу. Крім того, він може призводити до появи B12-дефіцитної анемії. Зазначимо, що живе вірус саме в рибі, причому тій, яка часто використовується для приготування суші.

Крім того, наголошується, що диспепсичний розлад нерідко пов'язується з вмістом в рибі миш'яку, ртуті та діоксинів. Лосось — це справжня отрута, який може призвести до сильних харчових розладів. При термічній обробці їх концентрація знижується, однак для приготування суші використовується сира риба. Деякі лікарі навіть не радять їсти суші і слабосоленого лосося вагітним жінкам, так як корисні і шкідливі речовини надходять до плоду і можуть призвести до непоправних генетичних змін.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відвідувач пабу з популярної київської мережі "Портерпаб" знайшов в своїй тарілці з м'ясом своєрідну "білкову добавку" у вигляді величезного жука. Про це повідомляє telegram-канал "ГК".

Повідомляється, що жука знайшли в пабі, що знаходиться на станції метро Либідська.

Раніше ми писали, що популярну мережу локшина-барів Noodle Doodle викрили в антисанітарії. Про це розповіла Ольга Данилова в Facebook.

За її словами, разом з подругою вони вирішили поїсти в ТРЦ Dream Town. Серед точок харчування, розташованих на фуд-корті, їм сподобалися саме Noodle Doodle. Однак коли вони отримали своє замовлення, Ольга вирішила подивитися під вкладиш на підносі, виданому на касі.

Нагадаємо, популярний київський супермаркет виявився смітником.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у Києві в супермаркеті Fozzy покупниця помітила, що по готової випічки повзають таргани.

Також портал "Знай.uа" передавав, що в супермаркеті Києва натрапили на дивовижну знахідку.