Супутникові знімки Гавайських островів до і після потужного урагану "Валака" в Тихому океані, які детально вивчили вчені, показують, що один острів зовсім зник з лиця Землі.

Острів Східний повністю зник під водою, повідомляє ScienceAlert.
Сам острів Східний був досить невеликим - його довжина становила один кілометр, а ширина всього 120 метрів, однак він грав важливу роль у збереженні місцевої фауни. Справа в тому, що саме цей острів разом з островом Терн, який знаходиться поруч, облюбували тюлені-монахи для виведення потомства. Ці тварини знаходяться під загрозою вимирання. Крім того, тут мешкає і рідкісний вид зеленої черепахи.

Наразі дослідники намагаються зрозуміти, яких збитків зникнення острова може завдати тваринам. На думку вчених, поки що інцидент не є критичним, але повторення подібних подій може привести до зникнення деяких видів тварин.

Нагадаємо, експерти аналітичного агентства Moody's оцінили завдані збитки від урагану "Флоренс" у США в $38-50 мільярдів.

Ураган "Флоренс" посів 7-е місце за обсягами завданих збитків за всю історію США. Найбільш сильними ураганами були Харві, Марія та Ірма, які обрушилися на США в 2017 році, збитки від них оцінювали в 133,5 млрд, 120 млрд, 84,2 млрд доларів відповідно.

"Флоренс" обрушився на східне узбережжя США в середині вересня. Він призвів до сильним злив, які викликали повені. Найсильніше постраждали штати - Північна і Південна Кароліна. За останніми даними, в результаті розгулу стихії загинули 43 людини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилось перше відео таємничого острова, який раптово виник в океані посеред Бермудського трикутника. Частину суші одразу назвали "небезпечною". Для вчених це справжня загадка, як і все, що таїть в собі аномальна зона.

Також "Знай.ua" писав про унікальну історію найменшого королівства в світі, яке знаходиться на невеликому острові Таволара, більше схожому на скелю, що раптово виросла посеред моря.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще