Вчені Квінслендського університету (Австралія) прийшли до висновку, що місця на Землі, де збереглася дика природа, стрімко зникають.

Про це повідомляє Хвиля з посиланням на Phys.org.

За словами дослідників, близько століття тому людиною використовувалося тільки 15 відсотків поверхні Землі для вирощування сільськогосподарських культур і худоби. В даний час діяльність людей зачіпає 77 відсотків суші, включаючи Антарктиду, і 87 відсотків Світового океану. В період з 1993-го по 2009 рік людські поселення, сільськогосподарські угіддя і промислові підприємства займали 3,3 мільйона квадратних кілометрів неосвоєних територій.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Разом з тим полярні області залишаються найбільш незатронутими судноплавством, забрудненням і рибною ловлею регіонами океану. Природні екосистеми можуть зберегтися лише в тому випадку, якщо країни визнають їх значення і розпочнуть спільні зусилля по їх охороні. На сьогоднішній день багато природоохоронні зони світу офіційно не визначені, не нанесені на карту і не захищені на законодавчому рівні.

Також раніше ми писали, що баобаб часто називають "деревом життя". Їх, як правило, можна зустріти в Африці, Австралії і на Аравійському півострові. Фотограф Бет Мун займається свого роду документуванням життя баобабів. У своїй книзі "Стародавні дерева: портрети часу" вона опублікувала зовсім вражаючі знімки дерев — в основному баобабів, але також секвой і верб, — здатних жити протягом тисячоліть.

Не тільки дерева, але і самі фотографії виглядаються старими. Мун використовує метод платино-палладієвого друку, яким отримав поширення ще в часи Першої світової війни. Таким чином вона хоче розповісти про історію не тільки дерев і людей, але і фотографії.

Нагадаємо, ці древні ліси нашого світу можуть зникнути.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені натрапили на унікальних аборигенів в Бразилії.

"Знай.uа" писав, зелені джунглі Кеймада-Гранді найнебезпечніше місце для людини на планеті.