Вчені дізналися новий важливий факт про грудне молоко. Так, вдалося з'ясувати, що молочні залози жінки виділяють найважливіше джерело харчування для дітей, і цей продукт дуже важливий для формування здорової атмосфери в порожнині рота у дитини.

Фахівці з Квінслендського технологічного університету дізналися, що зростання деяких мікробів інгібирувався протягом 24 годин після змішування грудного молока і слини. Це уповільнення не залежало від того, чи вважався мікроорганізм шкідливим чи він був здоровим. Про це пишуть австралійські ЗМІ.

"Це може бути пов'язано з тим, що взаємодія слини і грудного молока виділяє антибактеріальні сполуки, в тому числі перекис водню, яка активує лактопероксидазну систему, яка процедує додаткові сполуки, які також володіють антибактеріальною активністю", - сказала автор дослідження Емма Свиней.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Склад мікробіоти ротової порожнини новонароджених дітей є важливим фактором їх здоров'я і благополуччя. Зміни в цих бактеріальних сполуках мають важливі наслідки для розвитку інфекцій або захворювань в ранні періоди життя дитини", - додала дослідник.

Варто нагадати, що молодий дизайнер Мері-Клер Спрингхем представила проект революційного пристрою, який дозволить чоловікам годувати грудьми. В комплект незвичайного девайса входитиме гормональний коктейль, який збільшує молочні залози представників сильної статі до другого розміру. Набір "грудного вигодовування", який став дипломним проектом міс Спрингхем, вже був удостоєний своєї першої нагороди на Designing-Centered Design Awards на початку цього тижня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нетиповий випадок стався в Буенос-Айресі. Офіцер поліції Селесте Айяла була на чергуванні, коли туди привезли немовля, якого вилучили з неблагополучної сім'ї. Малюк почав плакати і жінка прийняла несподіване рішення.

Селесте сама нещодавно народила і коли дитина, яку залишили лікарі в самоті, почала плакати, то вона прийняла рішення погодувати її грудьми. Проте начальство не покарало її за такий фривольний вчинок, а навіть підвищило у званні до сержанта.

Нагадаємо, вчені дізналися, куди йде молодість і як її повернути.

Як повідомляв Знай.uа руйнівниця міфів Супрун налякала годуючих матерів.

Знай.uа писав, молодим мамам на замітку: яка їжа поліпшить сон малюка.