Європейське космічне агентство (ESA) змогло зробити зображення північного полюсу Сонця. Фото зроблене за допомогою апарату Proba-2.

Про це пише видання New Scientist.

Ось таку темну точку можна побачити “згори” Сонця. Фото вдалося зробити завдяки невеликій кількості супутників навколо Сонця, які спостерігають за ним. На фото видно детальне зображення сонця у всій його палаючій красі - з корональними петлями, сонячними плямами та сонячними спалахами.

Для того, щоб отримати це зображення, вчені використали кілька "наукових трюків". Адже апарат не може безпосередньо спостерігати за полюсами зірки. Представники агентства взяли знімки, на яких були помітні особливості поведінки атмосфери в районі північного полюса Сонця, а потім витягнули їх, створюючи ілюзію погляду знизу. За тим же принципом опрацювали усі знімки, які зробив апарат під час обертання зірки. Це й дало змогу отримати цілісне зображення північного полюса Сонця

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Результат роботи над зображенням можуть пролити світло на деякі таємниці сонця. Наприклад, як утворюються коронкові отвори та викиди . Тим не менш, щоб правильно вивчити полюси, дослідникам доведеться чекати, коли в 2020 році на сонячну орбіту буде запущений супутник ESA.

Нагадаємо, що вчені з США та Швейцарії опублікували наукове дослідження, в якому вони майже довели, що людство має походження від спільних предків, що існували більше 100-200 тис років тому.

Як повідомляв портал Знай.uа, у скельних породах провінції Гуйчжоу, що на південному заході Китаю, виявлено унікальні скам'янілості черепахи з відсутнім панциром. Відзначається, що скам'янілості перебували в шарі, який утворився близько 228 мільйонів років тому.

Також портал Знай.uа писав, що вчені дослідили кілька малюнків і артефактів неандертальців і прийшли до висновку, що, швидше за все, саме вони навчили нас мистецтву.