Але його вартість, шкода для екології через вирубку лісів і високий ризик займання переважують необхідність його використання.

Групою китайських дослідників було прийнято рішення виправити проблему і науковці створили матеріал "снтетичне" дерево. Зовні і на мікроскопічному рівні воно схоже на волокна справжнього дерева.

Має і подібні властивості: міцність, здатність утримувати тепло і так далі, проте плюс до всього воно стійке до дії високих температур, а також кислот. За інформацією видання Science Advances, за розробку відповідає група співробітників Хэфэйской національної лабораторії фізичних наук.

Основний матеріал — синтетичний полімер, який кристалізується на полімерній матриці, зв'язуючись з іншими компонентами, утворюючи структуру, подібну деревині. Експертами застосовувались резольна і меламинформальдегидна смоли, а також суміш ароматичних речовин, з яких на 30% складається деревина листяних і хвойних порід. При цьому заміняючи допоміжні компоненти можна також змінювати колір та інші властивості готового матеріалу. Для створення "синтетичного" дерева вчені помістили смоли у водний розчин, хітозан і оцтову кислоту.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Після цього все перенесли в мідну посудину з рідким азотом, що дозволило речовинам побудувати матрицю з довгастих каналів. Згодом провели вакуумну сушку і дали матеріалу затвердіти при температурі 200 градусів за Цельсієм. Матеріал, що отримали показав неймовірну стійкість до впливу вогню, їдких кислот, а також до стиснення в 45 Мпа.

До речі, вода не руйнує структуру нового матеріалу, а лише трохи знижує його механічні характеристики.

Нагадаємо, що вчені знайшли вітамін, який наближує смерть: приголомшливе відкриття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені Бингемтонського університету в США пояснили, як аборигенам острову Пасхи вдалося встановити на голові статуй моаї кам'яні капелюхи вага яких становить мйже 12 тонн.

Також "Знай.uа" писав, у Мексиці під пірамідою Місяця, яка знаходиться в місті Теотіуакан виявили секретний тунель, побудований ще до приходу ацтеків.