Дослідники з'ясували, що мультивітамінні комплекси не приносять користі людині. Більше того, вони можуть навіть зашкодити здоров'ю.

Канадські вчені досліджували вплив на організм людини популярних вітамінів та мінералів, пише Politeka.

Учені, що представляють Університет Торонто, зробили неочікувані висновки після дослідження. Вони проаналізували інформацію про вітаміни за останні 5 років, яка є в науковій літературі. Ці відомості стосувалися використання вітамінів A, B1, B2, B3, B6, В9, C, D і Е.

"Мультівітаміни, а також вітаміни C, D і кальцій ніяк не впливають на ризик серцево-судинних захворювань, серцевих нападів, інсультів або ранньої смерті. Прийом цих препаратів не приносить шкоди, але і ніякої користі від них немає", - стверджують автори проекту.

Лише один вітамін з того списку, який досліджували вчені, мав позитивний вплив. За їх словами, тільки фолієва кислота може дійсно знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Якщо говорити про доведеною корисності, то поки цим може відзначитися лише фолієва кислота, також відома як вітамін B9. Регулярний прийом цієї речовини знижує ризик серцево-судинних захворювань або інсульту", - констатували канадці.

Дослідники також підкреслили, що не потрібно призначати собі і приймати вітаміни самостійно, особливо для так званої "профілактики". Якщо хочеться отримувати більше корисних мікроелементів, то набагато ефективніше вживати здорову їжу, переконані вони.

Вчені спостерігали за людьми, які вживали вітамінні комплекси. Вони з'ясували, що позитивних відгуків була дуже незначна кількість. Прийом вітаміну B3 і антиоксидантів і зовсім корелює з невеликим приростом ризику ранньої смерті, констатували фахівці.

Нагадаємо, що вчені дослідили, як утримання від інтиму впливає на організм.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені Бингемтонського університету в США пояснили, як аборигенам острову Пасхи вдалося встановити на голові статуй моаї кам'яні капелюхи вага яких становить мйже 12 тонн.

Також "Знай.uа" писав, у Мексиці під пірамідою Місяця, яка знаходиться в місті Теотіуакан виявили секретний тунель, побудований ще до приходу ацтеків.