Фахівці NASA зробили мторошне відкриття. У ніч 23 грудня астероїд SD220 пролетів на найближчому за останні 400 років відстані від Землі. Він промчав всього
в 2,9 млн км від планети. За космічними мірками - це мізерна відстань

Про це повідомляє NASA , працівники якої сфотографували небесне тіло.

"Зображення, отримані за допомогою радара, досягають безпрецедентного рівня подробиць і порівняти із зображеннями об'єктів, зробленими космічним апаратом з близької відстані", - підкреслив Ленс Беннер з Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені.

Особливістю астероїд SD220 є те, що він обертається навколо власної осі, період обертання становить 12 днів. Для такого небесного тіла це дуже повільно. Раніше NASA отримало детальні знімки астероїда, що дозволили скорегувати знання вчених про це небесне тіло.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Спостереження за ним в ці дні велися з комплексу космічного відомства, який розташований в штаті Західна Вірджинія у США й з обсерваторії Arecibo в Пуерто-Ріко. Цей астероїд вже наюлижувався до Землі декілька років тому.

Отримані фотографії в 20 разів чіткіші, ніж знімки цього ж об'єкта, зроблені під час його зближення з нашою планетою три роки тому. SD220 має довжину 1,6 км.

"Найбільш примітною особливістю поверхні є рубець, наполовину перетинає одне з закінчень астероїда. Борозна тягнеться близько 100 м. Численні яскраві світлі плями видно на зображеннях і можуть бути відображенням валунів", - пояснив учений, звернувши увагу також на можливу наявність кратерів на SD220.

Раніше фахівці кваліфікували астероїд SD220 як потенційно небезпечний об'єкт через його розмір і властивості зближуватися з орбітою Землі. Нові дані, проте, ставлять під сумнів можливість зіткнення цього астероїда з нашою планетою в майбутньому.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що дослідниками космосу було знайдено найбільш віддалене від Сонця тіло в Сонячній системі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Нострадамус передбачив, що 2019 рік покладе початок багатьом конфліктам і катаклізмам.

Також "Знай.uа" писав, що глобальне потепління може відкинути розвиток Землі на мільйони років назад.