Гітарист Queen Брайан Мей написав пісню New Horizons, яку присвятив закінченню місії однойменного зонда NASA. У вівторок, 1 січня, апарат досяг одного з найбільш віддалених об'єктів Сонячної системи.

Музикант опублікував пісню в той момент, коли зонд пролітав на мінімальній відстані повз астероїда «Кінець світу» (Ultima Thule). Як Мей заявив, його пісня присвячена завзятості і цікавості людства.

В його повідомленні йдеться: "Ця місія пов'язана з людською цікавістю. З потребою людей досліджувати і дивитися, що змушує всесвіт рухатися. Моя пісня — гімн людській наполегливості".

Ні для кого не секрет, що Мей захоплюється астрономією. У 2007 році він повернувся в університет, де успішно захистив докторську ступінь по астрофізиці. Крім цього, музикант донині входить до складу групи Queen і написав такі композиції, як "We Will Rock You" і "Who Wants To Live Forever? "

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що перед самим Новим роком, 31 грудня, космічний зонд NASA наблизився до найвіддаленішого об'єкту нашої галактики. Агентство також похвалилось першими знімками, зробленими з зонда. Небесне тіло вперше виявили в 2014 році за допомогою космічного телескопа, а назву йому дали в честь міфічного далекого північного острова, який зустрічається у середньовічній та античної картографії та літературі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": найпопулярнішою піснею 20-го століття стала легендарна композиція групи Queen. Пісня "Богемна рапсодія" по даний час залишається найбільш популярною – кількість прослухувань досягло півтора мільярдів разів.

Також "Знай.uа" писав, що популярне британське видання The Guardian представило список ста найкращих пісень 2018 року, в який увійшли композиції як відомих зірок, так і новачків естради. Список склали на основі опитування 50-ти музичних критиків, які назвали лідера в престижному рейтингу. Ним став американський виконавець і актор Childish Gambino з синглом This is America, з'явився в травні. З того часу його переглянули більше 450 мільйонів разів.