Крокодили, що мешкають на території болотного парку (Північна Кароліна, США) вмерзли в лід в прямому сенсі слова. Майже все тіло рептилій приховано під товщею льоду: над нею можна побачити тільки кінчик морди алігаторів.

Незважаючи на досить лякає вид, явище не викликало у зоологів занепокоєння. «Вісімнадцять міссісіпських алігаторів подумали про майбутнє, раз висунули носи назовні», - говорить представник парку Джордж Говард. Варто надати, що живуть в Болотному парку алігатори і раніше прокручували подібний трюк. Таким чином вони реагують на зміни клімату в середовищі існування. Потім вони просто «розморожують» і продовжують жити звичайним життям. Про це явище повідомив науковий портал "Naked Science".

Цей процес називається брумаціей - станом спокою, при якому падає температура тіла і знижується швидкість обміну речовин. Іншими словами, крокодили просто "впали в сплячку", як це роблять, напрмер, ведмеді і деякі інші ссавці. Виявилося, що у рептилій теж спостерігається така поведінка. Від інших представників загону крокодили алігатори відрізняються більш широкою мордою, а також очима, розташованими вище, ніж у їх родичів.

Якби люди могли точно також впадати в сплячку взимку, можливо, багатьом з нас жити стало б набагато легше.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Нагадаємо, що раніше про життя дикої природи портал "Знай.ua" писав ще: температура повітря в районі, де розташовується Ніагарський водоспад, опустилася до -25 ° C, і падіння води практично зупинилося, але дві країни тепер з'єднані "крижаним мостом".

Ще раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Австралії вчені знайшли Велетенське ящірку з двома головами. На офіційній сторінці Австралійського парку рептилій в Facebook повідомили, що зазвичай тварини з подібними мутаціями не виживають в природі.

Крім того, як повідомляв портал "Знай.ua", отрута мохноногих вампірів можна використовувати для розробки ліків від різних захворювань. Міжнародна команда вчених під керівництвом Університету Квінсленда вивіла в отруйної слині вампірів новий клас пептидів, які здатні регулювати артеріальний тиск.