Вчені з Норвезького технологічного університету та фахівці з данського Національного дослідницького центру встановили найкориснішу для здоров'я позу під час сну. Як передає replyua.net, вони провели дослідження за участю тисячі чоловіків і жінок у віці від 20 до 65 років.

Спати треба правильно

Вчені проаналізували дані про стан здоров'я учасників, дізналися їх вагу, зростання і інші параметри. Дослідження тривало рівно два роки, і експерти встановили, що пози під час сну безпосередньо впливають на здоров'я людини.

Виявилося, що найміцніше здоров'я у тих учасників, котрі сплять на боці. 54 відсотки учасників спали саме в такій позі, близько 37 відсотків вважали за краще спати на спині і лише 8 відсотків – на животі. Протягом ночі люди кілька разів змінюють позу, підсвідомо намагаючись уникнути застійних явищ в тканинах.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все
Показати ще


Жінки сплять на боці більше часу, ніж чоловіки. Саме з цієї причини серед жінок більше довгожителів. Також вчені відзначили, що корисніше всього спати на лівому боці – завдяки такій позі поліпшується робота кишечника і стравоходу, нормалізується кровообіг і живлення мозку. Також сон на лівому боці сприяє зниженню ваги.

Нагадаємо, пиво вживали ще в 400-му році до нашої ери: вчені знайшли неспростовні докази. Знахідка, ймовірно, є найстарішим фізичним доказом виробництва пива. Так, під час розкопок групі археологів вдалося виявити залишки пивоварні, яка існувала в 400-му році до нашої ери.

Як повідомляв портал "Знай.uа", прополоскати і виплюнути: вчені перевірили народний метод лікування, що з цього вийшло. За словами науковців, промивання носа і полоскання горла розчином з води і солі зменшує термін дії вірусу на організм до двох днів.

Тепер медики збираються встановити, чи можна використовувати народний метод у лікуванні дитячої застуди.

Також "Знай.uа" писав, чому антидепресанти не допомагають: нейрологи знайшли причину. Вчені вивчили, що нейрони, отримані від кожної людини, реагували на підвищений рівень серотоніну. Коли відбувалася вироблення гормону, то деякі нейрони демонстрували більш високу активність в порівнянні з нейронами здорових людей.