Космічне агентство США NASA розповіло, чи можливе життя в космосі, окрім Землі. Однак точну відповідь на запитання, яке хвилює мільйони людей можна буде отримати тільки після того, як відбудеться перша експедиція на Марс за участю астронавтів.

Про це заявив перший помічник керівника дирекції наукових місій NASA Томас Зурбухен, що займає цю посаду з 2016 року.

"Чи є життя за межами Землі? Я думаю, відповідь "так", але зараз ми цього не знаємо. Причина, чому я так вважаю, проста: весь час до цього ми недооцінювали природу. Наприклад, коли висували припущення про наявність води або молекулярних комплексів за межами нашої планети. Виявилося, всього цього достатньо, варто тільки вийти за поріг. Взяти хоча б полярні кратери Меркурія. Що ж стосується життєвого ланцюжка... Що ж, життя десь там найімовірніше, де ми думали", — сказав Зурбухен.

Представник NASA також повідомив, що не хотів би брати участь у експедиції особисто. Причиною цього рішення є те, що на підготовку до польоту в космос потрібно затратити значну кількість часу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Проте Томас Зурбухен розповів, коли відправиться експедиція на Марс, яка зможе розкрити безліч таємниць, пов’язаних з позаземним життям. За словами Зурбухена, він розраховує на те, що астронавти полетять на Марс вже в середині третього десятка XXI століття.

Слід зазначити, що раніше в NASA вже робили сенсаційні заяви про позаземне життя в Сонячній системі. Тоді вчені заявляли, що життя може існувати на одному з супутників Сатурна Енцеладі.

Нагадаємо, що NASA сфотографувало унікальне явище на Юпітері: урагани в космосі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", NASA жорстко провчили головного космонавта Росії: чітке послання Кремлю. Однак у Роскосмосі заявили, що поки не отримала офіційного повідомлення від NASA.

Також "Знай.ua" писав, що супутник NASA TESS знайшов вже третю екзопланету з найдовшою на цей час орбітою. Розрахунки вказують на те, що нова планета щільна, газоподібна, а її розмір втричі перевищує планету Земля.