Дослідники проаналізували різні глобальні кліматичні моделі, щоб подивитися на майбутні кліматичні сценарії і те, як вони можуть вплинути на водопостачання і попит на воду.

В результаті чого з'ясувалося, навіть зусилля щодо більш ефективного використання води в муніципальних і промислових секторах буде вкрай недостатньо для запобігання дефіциту.

Як запевняють вчені, результати демонструють – скорочення водокористування в сільському господарстві, ймовірно, буде грати головну роль в обмеженні нестачі води в майбутньому. Передає Хвиля.

Також фахівці врахували зростання населення. Була використана модель водовіддачі для оцінки кількості води, яка стане доступною для користування по всій країні, і змоделювали, як ця вода буде поставлятися або зберігатися в резервуарах для майбутнього використання.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Завдяки даному дослідженню з'ясувалося, що зміна клімату і зростання населення можуть становити серйозні проблеми у деяких регіонах США, особливо в центральній і південній частинах Великих рівнин, у південно-західних та центральних штатах, у тому числі в Каліфорнії, а також в деяких районах на півдні.

Вчені розповіли, що зниження рівня споживання води на душу населення буде недостатнім, щоб уникнути наближення нестачі води через сукупні впливи зростання населення і зміни клімату.

Також експерти розглянули різні адаптивні стратегії для зниження прогнозованої нестачі води, такі як збільшення ємності водосховища, відкачування більшої кількості води з підземних водоносних горизонтів і відведення більшої кількості води струмків і річок.

Збільшення розмірів водосховищ не виглядає багатообіцяючим для запобігання нестачі води, особливо у тих частинах США, які, як очікується, стануть більш сухими по мірі зміни клімату.

Подальше скорочення запасів підземних вод могли б допомогти зменшити майбутню нестачу в багатьох областях, але пов'язані з серйозними соціальними та екологічними витратами.

Щоб уникнути цих витрат, підвищення ефективності зрошення має стати першочерговим завданням, і подальша передача води з сільського господарства в інші сектори буде мати важливе значення, вважають автори дослідження.

Нагадаємо, екологи попереджають про катастрофу, яка нависла над водною перлиною України - річкою Дніпро.

Як повідомляв портал "Знай.uа", канадські вчені з'ясували, що опріснювальні заводи по всій земній кулі виробляють більше токсичних відходів, ніж прісної води.

Також "Знай.uа" писав, поступове глобальне потепління призвело до того, що опади збільшилися, а рівень води знижується. Через це може статися катастрофа, яка призведе до нестачі питної води.