Джо Диспенза – перший вчений, який зайнявся дослідженням свідомості на реальність, спираючись на науку.

Його дослідження принесли плоди: мозок не помічає різниці між тим, що реально, і тим, що є вигаданим.

Відкриття Джо Диспензы в тому, що для мозку те, що відбувається в уяві, у фантазіях, у снах нічим не відрізняється від реальних відчуттів.

Виходить, що насправді клітини сірої речовини ніяк не відрізняють реальне (матеріальне) від уявного (від думок).

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Що стало поштовхом для досліджень Джо Диспензи

До припущення про те, що думки людини можуть бути матеріальні, вчений прийшов не просто так. Одного разу він пережив трагічну ситуацію – потрапив в ДТП і отримав ушкодження хребців.

Лікарі дали страшний діагноз: ходити Диспенза буде лише з з'єднаними імплантами. Однак, вони могли б призвести до страшних болів на все життя.

активність головного мозку
активність головного мозку

Тому вчений відкинув лікування і спробував зцілитися «силою думки». 9 місяців він працював над собою, відвідував терапію. У підсумку, його хребці зуміли зростися, і він зміг ходити. Лікарі розводили руками.

Після цього випадку Джо став досліджувати вплив мозку і розумової діяльності на тіло. Він вивчав історії про «спонтанні ремісії».

Як вчений перевірив і довів власну теорію

Мозок працює за таким способом, що коли він сприймає якусь інформацію, то в ньому формуються нейронні мережі. Ці нейронні мережі відповідають за реакцію організму. Так виробляється звичка. Якщо якийсь досвід повторювати постійно і щоденно, нейронні мережі зміцнюються і починають працювати «автоматично». Звичайний приклад: якщо завжди прокидатися в один і той же час за будильником, то після вироблення звички людей почне прокидатися в той же час і без будильника.

Але якщо нейронні зв'язки не підкріпити, вони з часом розпадуться.

Примітно те, що тренування може відбуватися і без здійснення реальних дій. Оскільки для мозку уявні дії настільки ж реальні, що і фактичні, справжні, то навіть при фантазировании або спостереженні зображення в мозку вже починають формуватися нейронні мережі, що відповідають за реакцію на потрібний стимул.

Зцілювальна сила мозку

Відкриття вченого доводить, що мозок володіє силою зцілення. Саме мозок відповідальний за всі процеси, що відбуваються в організмі – це і травлення, і викид гормонів, емоційні реакції і все інше.

А це значить, що людина здатна керувати своїм тілом, своїми звичками, своїми емоціями, якщо докладе докладе зусилля, займеться своєю концентрацією і цілеспрямованістю.

Щоб допомогти людям освоїти можливості свого мозку, Джо Диспенза створив фільм «Ми знаємо, що робить сигнал».

Нагадаємо, Жирна їжа вбиває інтелект: вчені вразили новим дослідженням

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Смачна панацея від раку печінки: вчені зробили несподіване відкриття

Також Знай.ua" писав про те, що Експерти розробили новий тип ранньої діагностики: може врятувати мільйони людей з раковими пухлинами