Переворот у у світі харчування для котів зробило вперше розроблене "вегетаріанське меню". Їжа для котів складається із так званого "штучного мишачого м'яса", спеціально вирощеного у лабораторії. Стартап розробила канадська компанія Because Animals.

За планами компанії, очікується на початку 2020 року випустити у продаж "вегетаріанське" м’ясо для годування домашніх котів. Про це сказано у повідомленні Plant Based News.

"Технологія передбачає вирощування м’яса у лабораторії з клітин мишей, але без використання ембріональної телячої сироватки (FBS)", - сказано у повідомленні.

Варто зазначити, що дослідники беруть сироватку крові плода у вагітної корови на фермах і потім використовують в індустрії лабораторного м’яса. Утім такий підхід зазнав критики зі сторони власників домашніх улюбленців, оскільки вважають це неетичним, відтак Because Animals вирішили від цього відмовитися.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У компанії впевнені, що "вегетаріанське" м’ясо також буде якіснішим і безпечнішим за звичайний корм для домашніх тварин.

  • По-перше, на фермах сільгосптваринам дають гормони й антибіотики.
  • По-друге, корм для собак і котів нерідко виготовляють із відходів виробництва, а також м’яса померлої або хворої худоби. Лабораторне виробництво виключає такі ризики.

Науковці ще й врахувати той факт, що миші довгий час були природним харчем кішок.

Нагадаємо, у Дніпрі шкуродер проводив "досліди" просто на дитячому майданчику: відрізав лапки одну за одною. У Дніпрі на вулиці Миколи Руденка був виявлений кіт з відтятими лапами.

Нещодавно "Знай.uа" писав, що нелюди жорстоко познущались над собакою: дика холоднокровність вражає, фото 18+.