Марсохід Curiosity зняв затемнення, які відбулися на планеті Марс. Їх було два, 17 та 26 березня.

Про це повідомляє NASA, які вирішили опублікувати знімки, надіслані апаратом.

Супутник планети Деймос спричинив затемлення 17 березня, а 26 березня Сонце затулив супутник Марсу — Фобос. Саме ці явища й зафіксував апарат.

Фобос в повному обсязі заступає сонячний диск, таке затемнення називають кільцевим. Водночас, орбіта Деймоса дуже віддалена, тому він зовсім не може закрити Сонце. Тому вчені говорять, що він "переходить" через Сонце.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Зазначимо, що обидва супутники не здатні кидати тінь на планету так, щоб її можна було побачити із Землі.

Вчені NASA відправили апарати Curiosity та Opportunity на Марс, щоб демонструвати у відкритому доступі знімки з поверхні планети. Апарат Curiosity приземлився на Марсі у 2012 році. Його фільтри дозволяють "дивитися" на Сонце. Останні кілька тижнів його використовували для відстеження сонячних затемнень, викликаних супутниками Марса.

Нещодавно експерти повідомили приголомшливу новину – на Марсі знайшли справжнє колесо, яке на віки відбилося на камені. Фотографія, зроблена апаратом Curiosity, протягом довгого часу залишалася непотрібною. Все змінилося, коли один із фахівців розгледів на ньому щось справді незвичайне. Після детального вивчення та обробки зображення з'ясувалося, що на Червоній планеті залишилися сліди її мешканців. Якщо це дійсно так, дана знахідка може повністю перевернути науку в плані вивчення планет Сонячної системи.

Нагадаємо, що жителі Землі вже почали боротися за Червону планету, це може мати найрізноманітніші наслідки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Марсі виявили людську скульптуру: що приховує Червона планета

Також "Знай.uа" писав, що біля Марса виявили життя всупереч нестерпним умовам.