Різні країни світу почали боротися в змаганні з вивчення космічного простору. Головними конкурентами в цій галузі є китайці, європейці, американці та росіяни.

Вчені повідомили, що ровер і платформа ExoMars відправляться на Марс дуже скоро – вже в 2020 році.

Основною метою спільної місії ESA-Роскосмос стало вивчення блискавок на Червоній планеті. Хоча точно невідомо, яку мету насправді переслідує ця місія.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Досить амбітні проекти та ідеї щодо Марса мають і Сполучені Штати Америки. Ілон Маск, глава відомої корпорації Space Х, вже неодноразово розповідав про свої плани з освоєння Червоної планети.

Підприємець, бізнесмен і інженер планує побудувати на Марсі невеликі теплиці, в яких будуть вирощуватися овочі. Американці активно виготовляють безліч роботизованих орбітальних апаратів, а також створюють мобільні лабораторії для вивчення незвіданої Червоної планети.

Останні кілька років вчені з Китаю стрімко розвивають космічну галузь у країні. Варто відзначити, що раніше такого не спостерігалося. Експерти регулярно виступають на телебаченні з попередженнями про те, що скоро настануть справжні зоряні війни. Це пов'язано з тим, що інтереси людства переміщуються за межі Землі.

Судячи з усього, люди вже почали боротися за Червону планету. Переможець змагання з освоєння космосу отримає чудовий бонус. Станом на сьогодні, в гонці перемагають американці. Періодично ініціативу в свої руки перехоплюють китайці, але і росіяни намагаються не відставати.

Портал "Знай.uа" розповідав: приватний зонд вперше здійснить посадку на Місяць

Як повідомлялося, таємницю Паллади розкрито: людство підібралося до найзагадковішого астероїдп. Діаметр небесної скелі становить 272 кілометра, вона є найбільшою після Вести

Читайте також: зонд Beresheet надіслав селфі: перше фото на тлі Землі

Нагадаємо: на Марсі виявили безліч річок