Ще в 60-х роках 20-го століття Михайло Васін і Олександр Щербаков з Академії Наук СРСР висунули неймовірну гіпотезу про те, що насправді наш супутник створений штучним способом. Про це розповів на livejournal Борис Литвинов.

Звичайно, такий факт не радує традиційну науку, адже він ламає усталені норми і з'являється безліч питань: хто її створив? Коли? Це були наші предки? з якою метою був створений і спроектований Місяць?

Руйнуюча всі підвалини традиційної науки гіпотеза налічує 8 головних аргументів, які акцентують увагу на низку очевидних фактів, що стосуються Місяця.

Орбіта руху і розмір Місяця

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як відзначають вчені, це є фізично практично неможливим.

Величина Місяця дорівнює чверті величини Землі, а відношення величин супутника і планети завжди є у багато разів менше. Таких прикладів більше не зустрінеш у вивченій частині космосу.

Якби Місяць був космічним тілом, який в певний момент було притягнуто Землею і здобуло згодом природну орбіту, то розрахунково і практично ця орбіта повинна була б бути еліптичною. Натомість вона є вражаюче круглою.

Неправдоподібність профілю, який має поверхня Місяця

Результати геологічних вишукувань на ній призводять до висновку, що цей планетоїд – порожниста куля. Хоча він і є таким, сучасній науці не вдається пояснити, яким чином Місяць може мати таку дивну структуру, при цьому не саморуйнуючись.

Так Васін і Щербаков заявляли, що місячна кора виготовлена з твердого титанового каркасу. Товщина шару титану складає близько 30 кілометрів. І дійсно, було доведено, що місячна кора і скелі мають незвичайний рівень вмісту титану.

Місячні кратери

Залишається незрозумілим, невелика глибина, на яку змогли проникнути метеорити. Це і справді можливо пояснити тим, що шар украй міцної речовини не дозволяв метеоритам проникати ближче до центру супутника. Навіть кратери діаметром 150 км не перевищують 4 км глибини і це дійсно дивно!

Місячні моря

Ці гігантські площі твердої лави, яка повинна відбуватися із внутрішньої частини Місяця, могли б легко бути пояснені, якщо б Місяць була гарячій планеті з рідкою внутрішньою частиною, де вони могли б виникати після ударів метеоритів.

Але Місяць, судячи з її розмірів, завжди був холодним тілом і не мала внутрішньопланетні активності. Інша загадка – розташування місячних морів. Чому 80% з них знаходиться на видимій стороні Місяця і тільки 20 на невидимій?

Гравітаційне тяжіння на поверхні місяця не є однорідним

Цей ефект вже був відзначений американським екіпажем Аполлона VIII, коли він облітав зони місячних морів.

Незрозуміла асиметрія

Темна сторона Місяця має значно більше кратерів, гір і елементів рельєфу. До того ж, як ми вже згадували, більшість морів, навпаки, знаходяться на стороні, яку видно з Землі.

Низька щільність

Щільність нашого супутника становить 60% від густини Землі. Цей факт разом із різними дослідженнями зайвий раз доводить, що Місяць – це порожнистий об'єкт. А на думку деяких вчених вищезазначена порожнина є явно штучною.

Походження

Загадки нашого єдиного супутника, висунуті вченими Васіним і Щербаковим, – це тільки деякі реальні фізичні оцінки аномалій Місяця.

Якщо Місяць був сконструйований розумними істотами, то фізичні закони, дії яких вона піддається, не були б однаково застосовні до інших небесних тіл.

Коригування клімату Землі, забезпечення планети безкоштовним світлом в нічний час, проміжний космодром – нам зараз неможливо зрозуміти які цілі переслідували стародавні творці.

Нагадаємо, зонд що впав на Місяць показав останній знімок. Перший ізраїльський місячний посадковий апарат Beresheet приватної компанії SpaceIL вчора, за півтори години до Дня космонавтики, розбився при посадці на Місяць у північній частині регіону Море ясності.

Як повідомляв портал "Знай.uа", біля Місяця знайшли поселення інопланетян.

Також "Знай.uа" писав, невідоме небесне тіло сховалося за Місяцем. Уфологи вважають, що за супутником Землі ховається смертоносна планета.