Після багатьох років невдалих спроб вченим з іспанського університету в місті Уельві нарешті вдалося зафіксувати падіння метеорита під час затемнення. Фахівці зняли явище під час затемнення "Кривава Луна". Про це повідомляє National Geographic.

Як відомо, в ніч на 21 січня люди з різних частин світу спостерігали за повним "кривавим" місячним затемненням. В даний час вчені, швидше за все, уперше в історії побачили метеорит, який падав прямо під час затемнення.

Цього разу фахівці скористалися відразу 8 телескопами і направили їх на різні ділянки поверхні місяця. Як і науковці, так і звичайні люди, які спостерігали онлайн за місячним затемненням, побачили певні спалахи світла на Місяці.

Деякі зі свідків припустили, що це оптична ілюзія або проблеми з трансляцією або камерою. У той же час іспанські вчені дійшли висновку, що це був метеорит, який зіткнувся з місячною поверхнею. Примітно, що метеорит міг важити близько 2 кілограмів і бути розміром з футбольний м'яч.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Раніше ми писали про те, що вчені виявили на планеті Юпітер два потужні урагани. Їх фото вдалося зробити автоматичній міжпланетній станції "Юнона", яка передала їх на Землю. Відомо, що зображення склали з трьох знімків. Відстань від станції "Юнона" до газового гіганта Юпітера становила від 38,3 тисяч км до 55,5 тисяч км.

Нагадаємо, що нещодавно компанія Astro Live Experiences пішла ще далі, і вирішила освоїти космос. Так, супутники японської компанії успішно виведені на орбіту для запусків метеорів.

Як повідомляв портал Знай.uа, астрономи стурбовані орбітою небезпечного космічного об'єкта. Так, до Землі наближається астероїд Апофіс, який важить більше 50 мільйонів тонн.

Також портал Знай.uа писав, що у США надважка ракета-носій Delta IV Heavy вивела на орбіту супутник Національного управління військово-космічної розвідки. Наступний запуск Delta IV відбудеться 13 березня з космодрому на мисі Канаверал у Флориді.