Нові технології стали невід'ємною частиною життя людини і незамінним помічником у багатьох сферах. Так, наприклад, дрон допоміг дослідникам знайти дивовижну квітку, яку вже давно записали у список зниклих.

Апарат пролітав над віддаленою частиною долини Калалау на Гаваях, де йому і вдалося зняти диво природи. Досліджуючи унікальне біорізноманіття Національного тропічного ботанічного саду, вчені і не сподівалися знайти Hibiscadelphus wodii. Останній раз рослину бачили десять років тому і вважали її зниклою.

Виявити квітку допоміг безпілотник, який вчені запустили над віддаленою і важкодоступною для людини частиною долини Калалау. Він і зняв настільки рідкісний екземпляр.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Представники ботанічного саду заявили, що Hibiscadelphus wodii був знайдений на поверхні обриву. Дрони для дослідження флори Калалау використовуються останні два з половиною роки, але раніше квітка не потрапляла у кадр.

Доктор Девід Лоуренс, директор відділу науки та збереження природи ботанічного саду, стверджує, що ця неймовірна знахідка стала можливою саме завдяки використанню нових технологій. Вчені сподіваються, що безпілотники допоможуть знайти і інші види рослин в недоступних для людини місцях.

Hibiscadelphus wodii вперше знайшов в 1991 році в тій же долині ботанік Джозеф Рок. Ботанік дав роду латинську назву, що перекладається як "брат гібіскуса". Квітка належить до сімейства мальвових.

Варто відзначити, відносно пізнє відкриття рослин цього роду західними ботаніками свідчить про те, що до часу європейської колонізації Гавайських островів гібіскадельфус був відносно рідкісним на архіпелазі.

В даний час три з семи видів гібіскадельфусів є вимерлими, а інші види або вже зникли або знаходяться на межі зникнення.

Нагадаємо, вчені відтворили образ першої квітки Землі. За словами фахівців, ці квіти зробили революцію у світі флори.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кімнатні рослини позитивно впливають на загальні показники здоров'я. Дослідники відзначили, що багато в чому цілющий ефект залежить від умов догляду за рослинами.

Також "Знай.uа" писав, які рослини рятують від безсоння. Розглянемо кілька рослин, які не вибагливі у догляді, а головне допоможуть мати здоровий сон.