Група археологів з Єгипту та Італії під час розкопок на півдні Єгипту близько міста Асуан виявила давню гробницу. Про це повідомляє CNN.

Вона була видовбана в скелі і замурована кам'яною стіною, завдяки чому не була розграбована. Сама гробниця складається з кількох кімнат. В них знайшли останки тіл чоловіків, жінок і дітей, які відносяться до періоду між VI століттям до н. е. і IV століттям н. е.

Загалом, у гробниці виявлено 34 мумії, різні артефакти, серед яких кераміка, прикрашені візерунками похоронні маски і дерев'яні статуетки, десятки амфор з пахощами і жертовні посудини з підношеннями богам.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Також в гробниці збереглися вази, використовувані при муміфікації, і носилки. Археологи припускають, що їх використовували для перенесення тіл у гробницю.

За написами на стінах вдалося дізнатися, що гробниця належала торговцю по імені Тійт. Його мумію знайшли у дерев'яному саркофазі, прикрашенному розписом. Ще два тіла, ймовірно мати і дитина, були покладені одне на інше і вкриті багатошаровим папірусом.

Археологи стверджують, що в даній місцевості знаходяться ще близько 300 стародавніх поховань, датованих періодом VI ст. до н. е. і IV ст. н. е.

Нагадаємо, раніше археологи выдкрили секрет давніх єгиптянок.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені з'ясували, хто похований в давніх європейських гробницях - мегалитах.

Також Знай.uа" писав, що вчені знайшли зв'язок між прибульцями і Стоунхенджем.