У мережі набирає популярності знімок, який був зроблений на рибальському човні в Антарктиді. На фотографії показано, що до судна підплив неймовірно величезний кальмар. Очевидці розповіли, що раніше ніколи не стикалися з чимось подібним.

Кальмар біля човна

Близько року тому популярним було зображення, зроблене в Новій Зеландії. На ньому чоловік лежить поруч із кальмаром, який викинувся на берег. Розміри монстра істотно перевершують розміри людини.

Популярні фото з кальмаром

За останні кілька років відбулося кілька страхітливих випадків з кальмарами-вбивцями. У Каліфорнійській затоці, відомій як Море Кортеса, зграя величезних кальмарів перекинула рибальський баркас. У результаті загинуло 7 рибалок. Доктор Луіс Сантьяго, морський біолог з Автономного університету, брав участь у розслідуванні аварії судна. Він розповів, що одного з кальмарів вдалося зловити за допомогою пастки. Разом зі щупальцями його довжина сягає майже 10 метрів, а вага складає 45 кілограмів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Величезний кальмар

Вчені відзначили, що це не найбільший представник свого виду. Іноді довжина кальмарів може досягати 60 метрів. Експерти пов'язують несподівані і регулярні навали морських монстрів із глобальним потеплінням. Саме зміни клімату призвели до пробудження кальмарів-убивць. Верхні шари води нагріваються і створюють комфортне середовище для існування. Кальмари піднімаються на поверхню, адже тут простіше знайти їжу.

Величезний кальмар

За підрахунками, біля Каліфорнійського узбережжя протягом року на глибині 120 – 300 метрів знаходилися близько 1000 кальмарів. Коли вони піднялися на глибину близько 40 кілометрів, їх помітили дайвери. Експерти вважають, що подібних кальмарів досить складно знайти і зловити, адже вони можуть розвивати величезну швидкість. Головна небезпека на океанських глибинах для людства полягає в тому, що вони вкрай мало вивчені. Невідомо, які ще істоти мешкають на дні морів і океанів, і хто себе покаже, якщо клімат продовжить змінюватися.

Гігантський кальмар-монстр

Читайте також: у місячному кратері знайшли дивну нору, обитель небезпечних черв'яків-різників.

Як повідомляв портал "Знай.uа",, в усьому світі під час сильних штормів океанські глибини підносять дивовижні сюрпризи. Вони викидають на берег дивних монстрів, які здаються прибульцями з інших світів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що клешня звичайної креветки підштовхнула вчених до найбільших відкриттів.