У найближчі сто років Сонце може породити суперспалах - викид енергії в тисячі разів могутніший ніж зазвичай.

Про це повідомили астрономи Колорадського університету в Боулдері, передає Science Alert.

За їхніми словами, подібні спалахи траплялися з молодими зірками, хоча спочатку вважалось, що таке явище в Сонячній системі неможливе.

Дослідники проаналізували дані, отримані космічними телескопами Kepler і Gaia, а також наземною обсерваторією Apache Point в Нью-Мексико. Їм вдалося виявити 43 зірки, схожі на Сонце, які виробляли суперспалахи. У молодих зірок викиди енергії відбуваються щотижня, у старіших – раз на декілька тисячоліть. Однак поки немає більш точної інформації про силу потенційного спалаху і його вплив на Землю.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Вчені вважають, що катастрофа на Сонці може спричинити колапс сучасної цивілізації, завдасть шкоди на трильйони доларів по всьому світу, викличе непередбачені техногенні катастрофи і стихійні лиха.

Сонце
Сонце

Як раніше повідомляв "Знай.ua", До Землі з космосу летить холодна смерть, розміром з НСК "Олімпійський"

Також Знай.ua" писав про те, що Астрономи виявили безпечну суперпланету неймовірної краси