Вчені з Каліфорнійського університету (США) під керівництвом директора відділу геноміки рослин Майо-Дже Чо (Myeong-Je Cho) представили метод "редагування" ДНК-структури какао-бобів, який допоможе пристосувати шоколадне дерево до глобального потепління.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Технологія, яка отримала назву CRISPR, як очікується, дозволить зробити какао стійким до більш сухого і жаркого клімату, а також збільшить урожайність рослин. Зараз фахівці активно співпрацюють з виробниками кондитерських виробів, які спонсорують розробки.
Видання відзначає, що в даний час понад половину світового врожаю какао-бобів припадає на дві країни в Західній Африці, Кот-Д'івуар і Гани. Какао росте тільки на територіях біля екватора, що лежать між 20 градусами північної і південної широти. При цьому дереву необхідна постійна тепла погода і стабільно висока вологість.
Однак, згідно з прогнозами, зміна клімату, що призведе до зменшення кількості опадів у регіоні, до 2050 року практично знищить плантації. У зв'язку з цим ось уже кілька років учені працюють над створенням більш витривалих видів шоколадних дерев.
Раніше портал "Знай.uа" повідомив, як схуднути без дієт.