Вчені з Каліфорнійського університету (США) під керівництвом директора відділу геноміки рослин Майо-Дже Чо (Myeong-Je Cho) представили метод "редагування" ДНК-структури какао-бобів, який допоможе пристосувати шоколадне дерево до глобального потепління.

Технологія, яка отримала назву CRISPR, як очікується, дозволить зробити какао стійким до більш сухого і жаркого клімату, а також збільшить урожайність рослин. Зараз фахівці активно співпрацюють з виробниками кондитерських виробів, які спонсорують розробки.

Видання відзначає, що в даний час понад половину світового врожаю какао-бобів припадає на дві країни в Західній Африці, Кот-Д'івуар і Гани. Какао росте тільки на територіях біля екватора, що лежать між 20 градусами північної і південної широти. При цьому дереву необхідна постійна тепла погода і стабільно висока вологість.

Однак, згідно з прогнозами, зміна клімату, що призведе до зменшення кількості опадів у регіоні, до 2050 року практично знищить плантації. У зв'язку з цим ось уже кілька років учені працюють над створенням більш витривалих видів шоколадних дерев.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, як схуднути без дієт.