Щоб дізнатись, чи достатньо безпечно для здоров'я вживати морозиво у спекотну пору, німецькі вчені провели спеціальне дослідження.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперти санітарно-епідеміологічної лабораторії міністерства навколишнього середовища, зміни клімату, сільського господарства і захисту прав споживачів землі Гессен (Німеччина) взяли 259 зразків морозива, яке продавалося в центральній частині країни.
До 40 проб (15,4 %) були гігієнічні претензії. Велика їх частка пов'язана не з самим морозивом, а з умовами його продажу і зберігання, особливо влітку.
"Якщо морозиво залишається на ніч в холодильнику і недостатньо охолоджується, мікроби можуть почати розмножуватися. Крім того, пористі ущільнення, в яких можуть ховатися мікроби, не замінюються в необхідному обсязі" , - цитує Уніан слова директора лабораторії доктора Хубертуса Бранна.
Професор в той же час відзначив, що ні в одному зі зразків не знайдені сальмонели або лістерії.
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав, якої шкоди може завдати здоров'ю морозиво.