Генетично модифіковані продукти сьогодні широко розповсюджені в асортименті супермаркетів. Їх шкода не доведена, однак якщо вам важливо, щоб їжа була натуральною, то ось поради про те, як розрізняти продукти.

ГМО – це організм, генотип якого був змінений за допомогою методів генної інженерії з метою створення нових властивостей організму. ГМО об'єднують три групи організмів – генетично модифіковані мікроорганізми (ГММ), тварини (ГМТ) та рослини (ГМР).

Звертайте увагу на маркування

Природні продукти відзначають по-особливому. Без ГМО, Non-GMO, Made without genetically modified ingredients, 100 % organic, Organic або Made with organic ingredients - ці написи вказують на те, що в товарі немає генетично модифікованих складових.

Зовнішній вид підкаже

Популярні новини зараз
Нові тарифи та додатковий платіж: комуналка забере більше грошей Опалювальний сезон: коли стартує у різних містах України Вимагали повернути булочку: у шкільній їдальні поділили дітей на пільговиків та платників Боржників більше не питатимуть: податкові борги спишуть автоматично
Показати ще

Більш великі, красиві, гладенькі фрукти та овочі повинні викликати підозру. Натуральні продукти зазвичай виглядають інакше, не так ідеально.

Блискучі яблука, пружні томати, велика картопля часто є результатами роботи генетиків. Більш того, смак і колір фруктів і овочів з ГМО менш виражений.

Список підказка

78 % сої, 33 % кукурудзи і 24 % ріпаку в світі вирощені за допомогою технологій ГМО.

Їх домішують в такі продукти: ковбаса, сосиски, молочні та сирні продукти, напівфабрикати і борошняні суміші, сухі сніданки, каші швидкого приготування, хліб, випічку і кондитерські вироби, солодкі напої, арахісове масло, майонез, шоколадний сироп.

Як раніше повідомляв інформаційний портал Знай. ua, інженеры розробили ГМО-сканер.