Пивовари компанії Anheuser-Busch відправлять свій ячмінь на борт МКС для подальшого проведення експериментів. В майбутньому, цю пивоварня фірма планує вирощувати ячмінь на Марсі. Далі з цього зерна буде створюватися марочне пиво Budweiser.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
На першому етапі партія насіння буде перебувати в космосі протягом місяця, поки не пустить паростки. Потім пророщену партію з борту МКС повернуть на Землю, де їх піддадуть додатковим дослідженням, для створення алкогольного напою.
Метою вчених є вивчення культур на предмет можливості вирощування їх на Червоній планеті. У зв'язку з цим вчені спробують з'ясувати, як насіння й паростки переносять тривалий переліт в невагомості, і як приживаються в марсіанському грунті.
Експерти з Anheuser-Busch впевнені, що ячмінь здатний витримати посуху і засоленість марсіанського ґрунту завдяки своїм незвичайним властивостям. Однак і у цього виду рослини є і свої недоліки - ячмінь погано реагує на перепади атмосферного тиску і різкі зниження температури.
Про свої плани налагодити виробництво пива на червоній планеті представники Anheuser-Busch заявили ще в березні поточного року. Вони сподіваються виробляти пиво для перших колоністів, які відправляться на Марс в 2024 році. Почнеться процес з відправки 20 зерняток на борт МКС.
Раніше уфологи пояснили часті падіння метеоритів космічними війнами з участю прибульців. Одним із доказів на користь цієї версії, на їх думку, служить зорепад, який мав місце в ніч з 14 на 15 листопада.
Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що генетики створили пернатого алігатора.