Кандидат медичних наук Анатолій Печенка довів, що найбільш небезпечними для людини є енергетичні напої, які містять у собі дуже багато кофеїну. Такі напої насправді покращують короткочасну працездатність людини, як обіцяє яскрава реклама, але при цьому призводять до виснаження енергетичних запасів у клітинах органів і тканин, просто стимулюють активність нервової системи, подразнюють органи травлення, вичавлюють з організму всю можливу енергію. Повідомляє Сегодня.Lifestyle.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Як правило, люди, які захоплюються енергетиками, мають серйозні проблеми не тільки з печінкою, але і з травною системою, серцем і психікою", – розповідає доктор Анатолій Печенка.
Вважається, що слабоалкогольні солодкі напої не дуже шкодять печінці. Але насправді це не так. Вони надають більш агресивний вплив на організм, ніж, приміром, міцна горілка або коньяк. Все через величезну кількість цукру.
"У слабоалкогольних напоях міститься велика кількість цукру, присутні ароматизатори, харчові синтетичні барвники, стабілізатори смаку, нерідко там можна виявити ще й сурогати алкоголю. Така гримуча суміш повільно, але впевнено отруює печінку, яка змушена розщеплювати алкоголь і виводити його з організму", – стверджує Анатолій Печенка.
Нагадаємо, вчені з університету Фінляндії провели цікавий масштабний експеримент про вплив алкоголю на якість сну. У дослідженні взяло участь більше 4 тисяч осіб у віці від 18 до 65 років.
Після отриманих результатів наукові співробітники Технологічного університету Фінляндії не рекомендують пити алкоголь, зокрема вино, на якому і був побудований експеримент, безпосередньо перед сном. В ході дослідження оцінювалась якість сну в різних ситуаціях.
Добровольці в один з вечорів приймали алкоголь перед сном, а в іншій – ні. Якість їхнього сну щоночі експерименту оцінювали за допомогою приладу для вимірювання варіабельності серцевого ритму. Дивно, але навіть малі дози алкоголю перед сном роблять його гіршим на 9%.
Брак повноцінного глибоко сну може негативно позначитися на здоров'ї. Буде провокувати тривожні розлади, депресії і навіть може стати однією з причин серцево-судинних захворювань.
Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з Новозеландії дізналися, що вживання цих продуктів в сирому вигляді знижує рівень тривоги в організмі. Такі продукти добре впливають на психічне благополуччя.