Вживання їжі разом з алкоголем у великій компанії і за багатим столом може мати погані наслідки.

Співробітник Університету Сассекса у Великобританії Дженні Морріс в журналі The Conversation розповіла про те, чому виникає обжерливість. Вона назвала п'ять причин, за якими люди переїдають.

На її думку, першим у цьому списку значиться розмір порції - чим він більший, тим більше з'їдає людина. Морріс розповіла про одному експерименті, пов'язаному з цим фактором. Дослідники запропонували піддослідним спустошити тарілку супу. Деяким непомітно підливали їжу в миску. В результаті всі випробовувані відчували себе однаково ситими, незважаючи на те що деякі з них з'їли на 73 відсотки більше супу.

Популярні новини зараз
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Ще однією причиною обжерливості Морріс назвала багатство столу. Якщо на ньому дуже багато страв, як буває в свята, то людина з'їдає в чотири рази більше.

Третім фактором стало відволікання на гаджети, перегляд телевізора або читання книги. Відзначається, що в такі моменти людина погано усвідомлює, що вже наситився, тому йому потрібно споживати більше їжі, щоб зменшити голод. Такий же ефект створює і розпивання алкогольних напоїв - ця причина виявилася четвертою в списку.

Останнім, але не менш важливим фактором Морріс назвала прийом їжі в компанії. Відзначається, що в цей момент спрацьовує "ефект наслідування". Людина не помічає, як прагне спробувати все, що подобається сусідам по столу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив про цікаві факти про хот-догів.