Вживання їжі разом з алкоголем у великій компанії і за багатим столом може мати погані наслідки.

Співробітник Університету Сассекса у Великобританії Дженні Морріс в журналі The Conversation розповіла про те, чому виникає обжерливість. Вона назвала п'ять причин, за якими люди переїдають.

На її думку, першим у цьому списку значиться розмір порції - чим він більший, тим більше з'їдає людина. Морріс розповіла про одному експерименті, пов'язаному з цим фактором. Дослідники запропонували піддослідним спустошити тарілку супу. Деяким непомітно підливали їжу в миску. В результаті всі випробовувані відчували себе однаково ситими, незважаючи на те що деякі з них з'їли на 73 відсотки більше супу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ще однією причиною обжерливості Морріс назвала багатство столу. Якщо на ньому дуже багато страв, як буває в свята, то людина з'їдає в чотири рази більше.

Третім фактором стало відволікання на гаджети, перегляд телевізора або читання книги. Відзначається, що в такі моменти людина погано усвідомлює, що вже наситився, тому йому потрібно споживати більше їжі, щоб зменшити голод. Такий же ефект створює і розпивання алкогольних напоїв - ця причина виявилася четвертою в списку.

Останнім, але не менш важливим фактором Морріс назвала прийом їжі в компанії. Відзначається, що в цей момент спрацьовує "ефект наслідування". Людина не помічає, як прагне спробувати все, що подобається сусідам по столу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив про цікаві факти про хот-догів.