Вчені намагалися з'ясувати, як різні способи культивування деревини впливають на хімічний склад та аромат бобів.

Для аналізу були відібрані плоди, зібрані на початку сухого сезону й у період осінніх дощів, з п'яти болівійських ферм. Виявилося, що саме погода відігравала значну роль у зміні смаку какао, а не різні методи культивування.

Завдяки підвищенню температур і зменшення вологості грунту, помітно поліпшився смак шоколаду. Хоча зазвичай, як відзначають автори дослідження, какао-боби вирощуються у вологих тропіках.

Популярні новини зараз
НБУ готує нові правила використання готівки: що зміниться в гаманцях українців Гребуть усіх, навіть з проблемами зі здоров'ям: ТЦК можуть мобілізувати "тимчасово непридатних" українців В Україні вводять колективну відповідальність: єдине житло відберуть через борги родичів Навіть комуналку сплатити не зможете: Нацбанк посилив правила грошових переказів
Показати ще

Протягом багатьох років вчені передбачали, що зміна клімату негативно вплине на виробництві какао, оскільки глобальне потепління торкнеться більшість країн-виробників - наприклад, Гани і Кот-д'івуар.

"Зміна клімату приносить не тільки погані новини, але й потенційні можливості. Переможуть ті, хто пристосуватися до змін на краще", - прокоментували результати автори наукової роботи.

Раніше експерти заявили, що ймовірність смерті в ході мотоциклетного події під час повного місяця на п'ять відсотків вище, ніж в інші ночі місяця.

До таких результатів прийшли вчені, які проаналізували дані про смертність при мотоциклетних аваріях в чотирьох країнах світу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що розгадана таємниця атмосферних вибухів.