Про гриби починають говорити в двох випадках: під час посту і під час застілля. Перший варіант пропонує гриби практично основною стравою, тоді як другий перетворює їх в закуску. Відомо, що цей продукт дуже важко перетравлюється людським організмом. Дітям тривалий час не рекомендують вживати гриби взагалі. Так чи є хоч якась користь від них?

Відповідь на поставлене запитання буде "так". В грибах є багато білків. Часто можна почути, що їх навіть називають лісовим м'ясом. Проте м'ясо поряд з ними навіть не стояло, бо в грибах в 3 рази більше білків.Вони не містять багато калорій, при цьому є доволі ситною їжею.

Крім цього гриби містять багато вітамінів і мікроелементів: В (більше ніж в злаках), А, D, Е, нікотинову кислоту. У грибах перебувають 18 з 20 амінокислот-будівельників клітин, а також: Гриби - джерело рибофлавіну (В2), вітаміну, який пришвидшує ріст волосся і нігтів, знімає втомленість з очей. Гриби містять селен, який є важливим антиоксидантом. Він дає захист клітинам організму від хвороб серця і деяких видів раку. Гриби багаті на залізо, яке регулює рівень гемоглобіну і насичення киснем червоних кров'яних клітин. Гриби впливають на стан імунної системи, зміцнюють її. Хто б міг подумати, що гриби борються з старінням клітин, а отже і організму вцілому. Останні дані говорять про те, що в грибах є природний інсулін і ферменти, які впливають на регуляцію цукру в організмі. Тому, вони здатні боротись навіть з цукровим діабетом.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ще в школі кожен вчив, що особливість грибів є наявність хітину, який не засвоює наш організм. Тому від цього продукту варто відмовитись тим, у кого проблеми з шлунково-кишковим трактом та підшлунковою залозою. Якщо людям, які мають вищеописані проблеми знехтувати ними, то може з'явитися панкреатит.

Потрібно запам'ятати: гриби збирають багато токсинів та радіації. Тому їх обов'язково потрібно піддавати термічній обробці. А це «вбиває» більшу частину корисних вітамінів і мінералів. Важливо! Чим дрібніше ви наріжете гриби, тим швидше вони засвояться.

Як писав раніше портал "Знай.ua" в Україні багато отруйних грибів. Проте вже відомо, яких саме потрібно уникати взагалі.