Фахівці повідомляють, що саме методичне звернення до одного лікаря зменшує ризик передчасної смерті і покращує якість медичної допомоги.

До такого рішення прийшли фахівці Університетів Ексетера і Манчестера на підставі даних 22 масштабних досліджень в дев'яти країнах світу. Про це повідомляє BMJ Open.

Це пов'язано з збільшенням задоволеності пацієнтів, посиленням заходів по зміцненню здоров'я і зменшенням використання лікарняних послуг.

81,8 % усіх виконаних досліджень, вказували на постійне лікування в одного лікаря і зниження смертності. Зокрема, позитивний ефект був помічений у пацієнтів, які відвідують лікарів загальної практики і вузькоспеціалізованих фахівців.

Пацієнти в різних культурах світу отримують якусь користь з візитів до одного лікаря, вважають фахівці. На думку авторів, це доводить, що людський фактор має важливе значення в медицині, незважаючи на суттєві технічні досягнення.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Знай.uа нагадує, що багато лікарські засоби малоефективні, але більшість фармкомпаній саме на цьому заробляють гроші, змушуючи людей все більше і більше купувати ліки, сподіваючись отримати довгоочікуване полегшення. Частіше нас приваблює реклама, а іноді і ефект плацебо, коли пацієнт вірить, що саме ці ліки допоможуть.

В цьому немає нічого страшного, але якщо ви не хочете витрачати гроші (іноді чималих) на аналоги підфарбованою водички, читайте список препаратів і економте.

Також нагадуємо, що вчені розповіли про продукти, які можуть стати справжньою панацеєю для організму людини.

Нещодавно вчені Американського суспільства харчування (American Society for Nutrition) поділилися революційними відкриттями у сфері харчування і користь продуктів, які ми споживаємо.

Під час наукової конференції В 2018 були представили попередні результати наукових робіт, в яких розкривається користь різних харчових продуктів для здоров'я людини.