Величезна кількість напоїв і їжі викликають у людини відчуття втоми і сонливості. Тому експерти вирішили скласти рейтинг їжі, який буде корисний тим, кому необхідно в силу своєї діяльності залишатися бадьорим і енергійним весь день.

Цю інформацію повідомляє "Аспекы".

Марина Копитько, кандидат медичних наук, назвала найпоширеніші продукти, через які люди втомлюються і їх починає хилити в сон. За словами Копитько, якщо людині не вистачає енергії на день, у першу чергу, необхідно відмовитися від чаю в пакетиках. Справа в тому, що він містить багато речовини таніну, яка може у деяких людей викликати прискорене серцебиття і погіршення самопочуття.

Але чай це тільки початок. Наступним Марина Копитько називає каву. У всьому світі відомо, що цей напій має дуже підбадьорливий вплив на людину. Кофеїн звужує судини і змушує серце битися частіше. Однак після цього настає фаза відмови і занепад сил. Тому, щоб не знизився тонус дуже швидко, потрібно після вживання кави випити трохи води.

Також лікар виділяє газовану воду, яка напхана цукром і смаковими добавками. Фахівець каже, що постійне вживання такої газованої води впливає на нирки, печінку і на загальний стан.

Популярні новини зараз

Melovin поскаржився на Ілону Гвоздьову після скандалу на "Танці з зірками": "Чекали її по 6 годин..."

Оля Полякова зізналася, чому доньку Машу довелося терміново оперувати: "Потрібно злизати..."

Роман Свічкоренко зустрічався з Тіною Кароль задовго до "холостячки" Злати Огнєвіч: "Так собі хлопчик"

Бурякова ікра "Пікантна" на зиму: корисна заміна борщам і салатам

Показати ще

Потім у списку йде випічка, яка містить багато простих вуглеводів і жири. Поєднання всіх інгредієнтів тіста створює ефект "важкої їжі", через яку хочеться спати.

Марина Копитько додає, що не можна вживати і готові сніданки з високим глікемічним індексом, через який організм різко викидає цукор. Цей процес навантажує підшлункову і виробляє ряє ряд гормонів, через що людина втрачає сили і знаходить їх, коли рівень цукру в крові падає.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", якщо ввести в свій раціон більше риби, тобто вживати її два рази в тиждень, то можна продовжити собі життя. Про це повідомляють ЗМІ.

Нові висновки, зроблені гарвардскими дослідниками, підтверджують рекомендації Американської кардіологічної асоціації, яка наполегливо радить вживати рибу, насамперед багату жирними кислотами Омега-3.

Також портал повідомляв про те, що вчені з Великобританії та Норвегії встановили, що такі продукти як гранати, червоний виноград, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок стимулюють організм включати активний процес аутофагії. Про це повідомляє healthystyle.