Збалансоване харчування: вчені розвінчали міф про хліб

поділитись
Частина провини лежить на виробниках хлібних виробів

Незважаючи на поширений міф, значна частина людства не доодержує необхідну кількість хліба у своєму щоденному раціоні. До такого висновку прийшла група дослідників з Фонду зернових продуктів США.

Необхідна денна норма зернових, згідно з рекомендаціями дієтологів, повинна бути не менше 30%. У той же час для більшості людей в реальності цей показник становить сьогодні лише 15%. Це призводить до недоодержання організмом потрібної кількості поживних речовин, що містяться, як правило, в хлібі, булочках і кашах.

Такі дані були отримані в результаті аналізу добового меню більш ніж десяти тисяч дорослих людей. Всі продукти, вжиті за добу, були проаналізовані з точки зору їх вкладу в необхідну частину зернового раціону. Були прораховані загальна кількість клітковини, мінералів і вітамінів. Висновок не втішний: з-за недостатнього споживання зернових сучасна людина недоотримує необхідну кількість клітковини, фолієвої кисоты, кальцію, магнію і заліза.

В результаті дослідження так само було відмічено, що однією з причин недоотримання зернових продуктів є зловживання виробникам хлібобулочних виробів сторонніми домішками, що приводить у підсумку до зниження калорійності продукції.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua" дітям в школу краще давати це

Автор матеріалу: 
Федор Борисов
Теги: 
хліб, зерно, дієта
Варто знати про космос всю правду!
0
0
17:20 23.02.2018
Тепер і пам'ятники під загрозою
0
0
16:15 23.02.2018
Знахідка здивувала навіть істориків
0
0
16:00 23.02.2018
Вони складуть зеленим істотам конкуренцію
0
0
15:31 23.02.2018
Скоро настане кінець алкогольним вечіркам
0
0
14:48 23.02.2018