Збалансоване харчування: вчені розвінчали міф про хліб

поділитись

0

0

Частина провини лежить на виробниках хлібних виробів

Незважаючи на поширений міф, значна частина людства не доодержує необхідну кількість хліба у своєму щоденному раціоні. До такого висновку прийшла група дослідників з Фонду зернових продуктів США.

Необхідна денна норма зернових, згідно з рекомендаціями дієтологів, повинна бути не менше 30%. У той же час для більшості людей в реальності цей показник становить сьогодні лише 15%. Це призводить до недоодержання організмом потрібної кількості поживних речовин, що містяться, як правило, в хлібі, булочках і кашах.

Такі дані були отримані в результаті аналізу добового меню більш ніж десяти тисяч дорослих людей. Всі продукти, вжиті за добу, були проаналізовані з точки зору їх вкладу в необхідну частину зернового раціону. Були прораховані загальна кількість клітковини, мінералів і вітамінів. Висновок не втішний: з-за недостатнього споживання зернових сучасна людина недоотримує необхідну кількість клітковини, фолієвої кисоты, кальцію, магнію і заліза.

В результаті дослідження так само було відмічено, що однією з причин недоотримання зернових продуктів є зловживання виробникам хлібобулочних виробів сторонніми домішками, що приводить у підсумку до зниження калорійності продукції.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua" дітям в школу краще давати це

Автор матеріалу: 
Федор Борисов
Теги: 
хліб, зерно, дієта
Вибір редакції, Ексклюзив, Техно
21.11.2017
Якщо гістоплазмоз не лікувати, він може привести до смерті
0
0
08:17 24.11.2017
На території України також нанесено кілька позначок
0
0
06:50 24.11.2017
Знайомство з іншими культурами послаблює наші забобони
0
0
02:50 24.11.2017
Птахи не випадково є найближчими родичами рептилій
0
0
02:20 24.11.2017
Насправді мухи пірнали в луг
0
0
01:59 24.11.2017