Збалансоване харчування: вчені розвінчали міф про хліб

поділитись

0

0

Частина провини лежить на виробниках хлібних виробів

Незважаючи на поширений міф, значна частина людства не доодержує необхідну кількість хліба у своєму щоденному раціоні. До такого висновку прийшла група дослідників з Фонду зернових продуктів США.

Необхідна денна норма зернових, згідно з рекомендаціями дієтологів, повинна бути не менше 30%. У той же час для більшості людей в реальності цей показник становить сьогодні лише 15%. Це призводить до недоодержання організмом потрібної кількості поживних речовин, що містяться, як правило, в хлібі, булочках і кашах.

Такі дані були отримані в результаті аналізу добового меню більш ніж десяти тисяч дорослих людей. Всі продукти, вжиті за добу, були проаналізовані з точки зору їх вкладу в необхідну частину зернового раціону. Були прораховані загальна кількість клітковини, мінералів і вітамінів. Висновок не втішний: з-за недостатнього споживання зернових сучасна людина недоотримує необхідну кількість клітковини, фолієвої кисоты, кальцію, магнію і заліза.

В результаті дослідження так само було відмічено, що однією з причин недоотримання зернових продуктів є зловживання виробникам хлібобулочних виробів сторонніми домішками, що приводить у підсумку до зниження калорійності продукції.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua" дітям в школу краще давати це

Автор матеріалу: 
Федор Борисов
Теги: 
хліб, зерно, дієта
Як гривня вводилася на початку XX століття
0
0
05:35 24.09.2017
Вчені чекають старту робіт по дослідженню шельфу на місці відколу
0
0
04:01 24.09.2017
Сьогодні мозок досліджується на молекулярному рівні
0
0
01:28 24.09.2017
Новий матеріал вже пройшов випробування
0
0
22:27 23.09.2017
Самотні люди частіше хворіють
0
0
21:42 23.09.2017